Tijd om de impact van lichtvervuiling op de nacht te benadrukken.
Nacht van Duisternis
Aftellen naar Nacht van Duisternis | Zaterdag 12 oktober 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Stap met ons mee in de betoverende wereld van de nachtelijke hemel!

Lang geleden was het nachtelijke landschap voor iedereen een vertrouwd gezicht, net zo natuurlijk als de wereld die we overdag verlicht zien door de zon. Maar tegenwoordig is de nacht een zeldzaam goed geworden, met verstrekkende gevolgen voor zowel de mensheid als de natuurlijke wereld.

Op zaterdag 12 oktober 2024 nodigen we je uit om met ons mee te doen aan de 'Nacht van de Duisternis', een evenement gewijd aan het belichten van de impact van lichtvervuiling en het vitale belang van het behoud van de nacht.

Georganiseerd door astronomie- en natuurverenigingen in samenwerking met lokale autoriteiten, heeft de 'Nacht van de Duisternis' tot doel nachtelijke habitats te beschermen en tegelijkertijd te zorgen voor adequate en verantwoorde verlichtingspraktijken in heel Europa.

Leidend in dit initiatief is Leve(n)de Nacht vzw, dat als drijvende kracht achter het evenement fungeert en het bewustzijn van donkere luchtbescherming uitbreidt buiten de grenzen van België.

Sluit je aan bij onze missie om de nacht terug te winnen, waardoor het weer een plek van verwondering wordt - niet alleen voor ons, maar voor alle levende wezens. Samen kunnen we donkerdere nachten creëren met het gebruik van duurzame verlichting voor iedereen!

Ben je al bezig met het voorbereiden van een spannende activiteit voor de Nacht van de Duisternis?


We willen er alles over horen!

Deel je plannen met ons, en we zullen helpen om het woord te verspreiden door je evenement op onze website te presenteren. Laten we samenwerken om gemeenschapsbetrokkenheid te vergroten en een echte impact te maken in jouw omgeving.

Niet zeker waar te beginnen met het organiseren van een evenement voor de Nacht van de Duisternis?


Geen zorgen, we hebben alles voor je geregeld!

Ontdek onze website voor inspiratie en achtergrondinformatie over lichtvervuiling en de betekenis van dit belangrijke evenement. Van sterrenkijkbijeenkomsten tot educatieve workshops, er zijn eindeloze mogelijkheden om mee te doen en een verschil te maken.
Over Nacht van de Duisternis

'Nacht van de Duisternis' is een viering van de nachtelijke hemel!


Sluit je aan voor een buitengewone avond gewijd aan het vergroten van bewustzijn over de nadelige effecten van lichtvervuiling en het vitale belang van het behoud van ons nachtelijke milieu.


Op deze speciale gelegenheid nodigen we je uit om je onder te dompelen in de schoonheid van de nachtelijke hemel en de wonderen van het heelal te ontdekken. Van indrukwekkende sterrenkijksessies tot verhelderende educatieve workshops, biedt de 'Nacht van de Duisternis' een unieke gelegenheid om verbinding te maken met de natuurlijke wereld en meer te leren over het belang van duisternis in ons leven in heel België en daarbuiten.


Laten we samen de nadruk leggen op het belang van het beschermen van onze donkere hemel voor toekomstige generaties.


Noteer de datum in je agenda en maak je klaar om de magie van de nachtelijke hemel met ons te vieren!

Wil je in contact blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de komende evenementen en initiatieven!